GEORGE ORWELL-101


KÜTÜPHANECİ BAYKUŞ başlığı altında ilk gönderimizi sizlerle paylaşırken; bu ilk yazılarımızın ilkinin  kim olacağı konusunda çok fazla düşünmemize neden oldu Sayın  Stigma, sizi beklettiğimiz için özür dileriz ancak buna deyeceğini  düşünüyoruz.

Bu gün sizlere George Orwell hakkında bilgi vermek istedik. Öncelikle bilmenizi isteriz. George Orwellın tüm eserlerinde toplumda kaybeden  mecraları genellikle ana kahraman olarak seçmesi bizi ona bir daha yakın kılmıştı. George Orwell Kazanamayan Adam fikriyatını  atarken etkilendiğimiz bir kaç yazardan bir kaç tanesidir...

Size kimdir ne iş yapmıştır demek istemem, bunun nedeni ise sizin kitaplarından birini aldığında kim olduğunu  anlayacak olduğunuzu düşünmemden kaynaklanmaktadır.

George Orwell ile tanışmam ne yazıkki lise yıllarına dayanmadı. Üniversite okurken ; elime geçen bir edebiyat dergisi ile birlikte bugün neredeyse tüm kitaplarını  okuyacağım o kitabı görene kadar varlığından bile habersizdim... Okuduğum ilk kitap Hayvan Çiftliğiydi. Kendimden bir parça vermem gerekirse birine hediye almaktan en çok hoşlandığım  kitapta diyebilirim.

Hayvan  Çitfliği; Rusların İngiltere ve İtalyanlarla olan 2. Dünya Savaşını  bize başka bir yönden anlatan kitap olarak söylebilirim.
Hayvan Çiftliği okuduktan sonra ne yazık ki Orwell'a doyamadım diyebilirim.  Hemen arkasından 1984 romanına başladım. Bu eseriyse Orwell'ın tartışmasız en iyi eseri olarak gönlümü kazandı. Filmi yapılan kitap ; işçi sınıf içinde baskı içinde kalan insanları ve onların başına gelen hikayeleri anlattığında ; her zaman için  geçerli olacağını  görmüş oldum.

Orwell'ın  eserlerinden  yapacağım bir kaç alıntıya gelirsek;

HAYVAN ÇİFTLİĞİ- "Tüm Hayvanlar Eşittir; Ama Bazıları Dahada Eşittir."

BİN DOKUZYÜZ SEKSEN DÖRT- " SAVAŞ BARIŞTIR. ÖZGÜRLÜK KÖLELİKTİR. CAHİLLİK GÜÇTÜR."

Kitaplarından size verebileceğim  bazı alıntınlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Umarım George Orwell'ın eserlerini  okursunuz Sayın Stigma...


Bu blogdaki popüler yayınlar

UMUMİ TUVALET

KÜVET

RÜYA